18 Kasım 2014 Salı
ZEYTİNYAĞLI ARAP USULÜ PATLICAN
MALZEMELER
3 Adet patlıcan
2 Adet kırmızı biber
2 Adet yeşil biber
6 Adet domates
1 Tatlı kaşığı toz şeker
2 Orta boy soğan
8 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çay bardağı ravika riveria zeytinyağı
6 Dal maydanoz
YAPILIŞI
Patlıcanların kabuklarını soyup ortadan uzunlamasına kesip parçaların ortasından doğrayıp
tuzlu suda bekletiyoruz. Tavaya yağı koyup patlıcanların suyunu sıkıp hafif kızartıyoruz.Tabağa alıyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri doğruyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz.Soğanları piyazlık şekilde sarımsakları minik küp şeklinde doğruyoruz. Tencereye tavadaki yağdan 1 kaşık alıyoruz soğanları ve sarımsakları atıp karıştırıyoruz kokusu çıkana kadar kırmızı, yeşil biberleri atıyoruz karıştırıyoruz. Domatesleri ekliyoruz tuz ve toz şekerini katıyoruz.Üste patlıcanları koyup tenceremizin kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek ateş kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz.Üzerine maydanoz konularak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine saglık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Eylem hanım
YanıtlaSil