2 Aralık 2014 Salı

OTLU PİLAV



MALZEMELER

2 Yemek kaşığı arpa şehriye
3 Su bardağı baldo pirinç
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Adet havuç
1 Çay bardağı kuru üzüm
3 Dal taze soğan
Yeterince sıvı yağ
Yeterince tuz,karabiber,nane
1 Tutam dere otu,nane


YAPILIŞI

Arpa şehriye, tereyağı ve sıvı yağ karışımında rengi dönünceye kadar kavrulur.Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç ilave edilerek tane tane oluncaya kadar kavrulmaya devam edilir.Rendenin küçük tarafıyla  rendelenen havuç ince kıyım doğranan soğanın beyaz kısımları eklenir.Sıcak suda bekletilerek şişen üzüm ,yeterince tuz,karabiber nane ile birlikte pilava ilave edilir.Üzerine 4-5 su bardağı kadar sıcak su eklenip kaynayıncaya kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir. Ocaktan indirmeden önce ince kıyım nane ve dere otu eklenir.10 dakika demlendirildikten sonra  harmanlanarak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder