30 Kasım 2014 Pazar

SPİDERMAN KURABİYE



MALZEMELER

250 Gr tereyağı yada margarin (sana hamur işi)
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı tarçın yada portakal limon kabuğu rendesi


SÜSLEME İÇİN
Renkli şeker hamuru

YAPILIŞI

Büyük bir kabın içine margarin pudra şekeri,yumurta ,vanilya,tarçın isteğe göre konur.Karıştırılır üzerine un ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Hamuru  1 saat buzdolabında bekletilir.Sonra çıkarılır ve merdaneyle açılır istenilen kalıplarla şekil verilir.Tepsiye yağlı kağıt serilir üzerine şekilli hamurlar dizilir.175 derecede 30 dakikada pişirilir.Piştikten sonra üzeri şeker hamuruyla kaplanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder