MALZEMELER
Hamuru İçin:
300 Gr un
3 adet yumurta
Tuz
Zeytinyağı
Üzeri İçin:
50 Gr Toz Parmesan Peynir
Sebze Kısmı İçin:
1 Adet saoğan
1 Adet havuç
1 Adet kabak
1 Adet kırmızıbiber
50 Gr domates salçası
2 Adet domates
2 Diş sarımsak
3-4 Dal taze kekik
50 ml kırmızı şarap kullanmayanlar için (Elma sirkesi)
500 ml kahverengi et suyu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Beşamel Sos İçin:
60 Gr Tereyağ
60 Gr Un
500 ml süt
1 Gr toz nuskat
1/2 adet soğan
3 Diş karanfil
1 Adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Hamuru:
Bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurun,COOK doğada çözünür streç film ile sarın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin.
Makinede açın. Pişirme yapacağınız kabı COOK çok amaçlı folyo ile kaplayın.Sebzeler ve beşamel ile birlikte fırın kabına yerleştirin ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Sebze Kısmı:
Soğan ,sarımsak,havuç ve kırmızıbiberi küp doğrayın,kızgın tavada sırasıyla (soğan,havuç,kırmızıbiber,kabak,sarımsak) soteleyin
Kırmızı şarabı ekleyin.
Salçayı ekleyin ve sotelemeye devam edin.Ardından küp doğranmış domates ve et suyunu ekleyip ocaktan indirin.Taze kekik,tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Beşamel Sos:
Sütü soğan cloute ile kaynatın ve kenara alın.Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun (roux)ve soğutun. Roux'a sütü ekleyip sürekli karıştırınve kısık ateşte tıkırdatın.Tuz,karabiber ve muskat ile lezzetlendirin.
Süper olmuş. Ellerinize sağlık. Cook ürünleri mutfakta olmazsa olmazlardan bence de.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)Yeni çıkardığı çok amaçlı folyosu harika :)
YanıtlaSil