7 Eylül 2015 Pazartesi

KEÇİ PEYNİRLİ PANCAR SALATASI






MALZEMELER


2 Orta boy pancar
150 Gr keçi peyniri
20 Ml balzamik sirke
100 Gr baby roka
2 Gr toz kimyon
10 Ml sherry sirkesi
1 Adet kırmızı soğan
2 Diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 Gr toz kişniş
5 Dal Taze kişniş
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı


Sos İçin:
100 Ml portakal suyu
1 Adet kırmızı chili biber
Zeytinyağı


Baharatlı cevizler İçin:

40 Gr ceviz
1 Gr toz kişniş
1 Gr toz kırmızı biber
1 Gr kuru nane
1 Gr kimyon
10 Gr tereyağı


YAPILIŞI:

Pancarları tuz ve karabiber  ile lezzetlendirildikten sonra Cook çok amaçlı folyo ile sarıp 200 derecelik fırında yumuşayana kadar pişirin kabuklarını soyun ve büyük küpler şeklinde doğrayın.Kırmızı soğanları jülyen doğrayın.Pancarları kimyon,balzamik sirke ,taze kişniş,kırmızı soğan ve zeytinyağı ile harmanlayıp kenarda bekletin.Keçi peynirini sarımsak,kuru kişniş,zeytinyağı ve şeri sirkesi ile  harmanlayıp kenarda bekletin.


SOS:

Portakal suyunu  ve ince doğranmış chili biberi tencerede çektirin.Hafif soğutup içine azar azar zeytinyağı ilave edip sos haline getirin.Hafif soğutup  içine azar azar  zeytinyağı ilave edip sos haline getirin.Rokaları bu sos ile harmanlayıp servis tabaklarına alın.Üzerine pancar ve peynir karışımlarını istediğiniz gibi koyun. Cevizleri bir tavada tereyağı ve baharatlar ile birlikte soteleyin.Salatanın üzerine koyup servis edin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder