7 Eylül 2015 Pazartesi
KEÇİ PEYNİRLİ PANCAR SALATASI
MALZEMELER
2 Orta boy pancar
150 Gr keçi peyniri
20 Ml balzamik sirke
100 Gr baby roka
2 Gr toz kimyon
10 Ml sherry sirkesi
1 Adet kırmızı soğan
2 Diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 Gr toz kişniş
5 Dal Taze kişniş
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Sos İçin:
100 Ml portakal suyu
1 Adet kırmızı chili biber
Zeytinyağı
Baharatlı cevizler İçin:
40 Gr ceviz
1 Gr toz kişniş
1 Gr toz kırmızı biber
1 Gr kuru nane
1 Gr kimyon
10 Gr tereyağı
YAPILIŞI:
Pancarları tuz ve karabiber ile lezzetlendirildikten sonra Cook çok amaçlı folyo ile sarıp 200 derecelik fırında yumuşayana kadar pişirin kabuklarını soyun ve büyük küpler şeklinde doğrayın.Kırmızı soğanları jülyen doğrayın.Pancarları kimyon,balzamik sirke ,taze kişniş,kırmızı soğan ve zeytinyağı ile harmanlayıp kenarda bekletin.Keçi peynirini sarımsak,kuru kişniş,zeytinyağı ve şeri sirkesi ile harmanlayıp kenarda bekletin.
SOS:
Portakal suyunu ve ince doğranmış chili biberi tencerede çektirin.Hafif soğutup içine azar azar zeytinyağı ilave edip sos haline getirin.Hafif soğutup içine azar azar zeytinyağı ilave edip sos haline getirin.Rokaları bu sos ile harmanlayıp servis tabaklarına alın.Üzerine pancar ve peynir karışımlarını istediğiniz gibi koyun. Cevizleri bir tavada tereyağı ve baharatlar ile birlikte soteleyin.Salatanın üzerine koyup servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder