21 Kasım 2014 Cuma

ALPRO BADEM SÜTÜ VE ST.DALFOUR İLE PANNA COTTA





MALZEMELER

1 Su bardağı (250 ml) Alpro soya krema
1 Su bardağı (250 ml) Alpro badem sütü
1 Çorba kaşığı (15 ml) toz jelatin
6 Çorba kaşığı (90 ml) toz şeker
1/2 Adet vanilya çubuğu



YAPILIŞI

Bir kasede sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin.Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya  bırakın.Kaynama noktasına ulaştığı sırada jelatinli sütü yavaşça ekleyin.Vanilya ilave edip karıştırın.Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırın.Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın.En az 1-1,5 saat bekletin.Tatlının kalıplardan çıkması için servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin.Ters çevirip st.dalfour çikolata sos ile yada taze meyvelerle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder