27 Kasım 2014 Perşembe

HORASAN BÖREĞİ


MALZEMELER

250 Gr tereyağı
2 Adet haşlanmış patates
1 Su bardağı ılık süt
1 Paket yaş maya
1 Yemek kaşığı toz şeker
3 Adet yumurta ( 1 sarı üzerine)
1 Silme yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un


İçi İçin:

2 Adet kuru soğan
300 Gr kıyma
Yeterince tuz karabiber pul biber

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
Sıvı yağ
Haşhaş, susam


YAPILIŞI

İlk olarak patatesler haşlanıp rendelenir.Ilık sütün içinde maya ve şeker eritilir.Üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı yumurta patates un ve tuz eklenip kulak memesinden yumuşak bir hamur hazırlanır.Hamur buzdolabında 1 saat kadar dinlendirildikten sonra yumurta büyüklüğünde bezelere bölünür.Her beze yarım santim kalınlığında tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.Ucuna kavrulmuş kıymalı içten konup hamur iki yanından üzerine katlanarak rulo şeklinde sarılır.Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür.Üzerine haşhaş ve susam serpilip yarım saat kadar mayalandırılır.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder