27 Kasım 2014 Perşembe
CEVİZLİ BAKLAVA
MALZEMELER
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Yumurta
1 Tutam tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin:
1 Paket margarin
1,5 Çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti:
5 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
Açmak İçin:
500 Gr Nişasta
Ara Malzeme:
Yarım kilo ceviz
YAPILIŞI:
Karıştırma kabın içerisine yumurta yoğurt süt sıvı yağ limon suyu konup 2-3 dakika çırpılır.Sonra alabildiği kadar un eklenip yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamur 30 dakika dinlendirilir.Dinlendirilen hamur uzun rulo şeklinde yuvarlanıp 4' e bölünür.Dörde bölünen parçanın her biri on parçaya bölünür.Bezeler tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Açılan hamur 10 ar şekilde aralarına nişasta serpilerek fırın tepsisi büyüklüğünde açılır.Tepsi yağlanıp yirmi kat yerleştirilip üzerine ceviz serpilir.Diğer yirmili katta açılıp tepsiye yerleştirilir. Baklava şeklinde dilimlere ayrılır.Margarin eritilip soğutulur.Sıvı yağ hamurun üzerine gezdirilir.Daha sonra ılıtılmış margarin gezdirilir.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verilir.20 dakika sonra fırının ısısı 150 düşürülüp pişirilir.Şerbeti su ve şeker karıştırılıp ocakta 15-20 dakika kaynatılır.Tatlı sıcak şerbet soğuk olarak tatlının üzerine dökülür.İki saat dinlendirilip servise sunulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ben elle açmaya hiç cesaret edemedim.ama baklava yufkası ile sık sık yapıyorum.son yaptıgım tarifte yine aynı.http://tuzluvesekerli.blogspot.com.tr/2014/11/brownili-baklavaya-ne-dersiniz.html ellerine saglık.
YanıtlaSil