22 Kasım 2014 Cumartesi

KÜÇÜK PİZZA

MALZEMELER

1 Kg un
4 Adet yumurta
15 Gr instant maya
300 Gr margarin
3 Gr mahlep
30 Gr Toz şeker
20 Gr tuz
1 Bardak ılık süt



Üst Malzeme:

300 Gr Beyaz peynir
200 Gr Doğranmış sosis
200 Gr Doğranmış sucuk
100 Gr Kokteyl zeytin

YAPILIŞI

Un elenip tezgaha konup ortası açılır.Ortaya maya ezilip toz şeker tuz eklenip 1 bardak ılık süt veya su ile maya iyice ezilir.Maya ezildikten sonra yumurta margarin mahlep ilave edilir.Yoğurarak hamur hazırlanır.Hamur ılık bir ortamda 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içerisinde küçük yuvarlaklar yapılır.Yuvarlakların ortasına parmakla bastırılarak çukurlaştırılır.Tepsiye dizilip her tanesine ayrı harçtan küçük parça konup 5-10 dakika dinlendirilir.Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 150-160 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.

1 yorum:

  1. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil