28 Kasım 2014 Cuma
MAYALI ZARF BÖREĞİ
MALZEMELER
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Su bardağı yoğurt
1/2 Paket yaş maya
1 Su bardağı ılık su
1 Adet yumurta akı
1 Tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
Arası İçin:
125 Gr tereyağı
1/2 Su bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
1/2 Kg pırasa
200 Gr kıyma
Yeterince tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 Adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
İlk olarak iç hazırlanır.İnce kıyım pırasa sıvı yağda kavrulup üzerine kıyma ilave edilir.Kıyma pişince baharatlar eklenip ocaktan indirilerek ,soğutulur.Hamur için ,maya, suyun içinde eritilip üzerine sıvı yağ yoğurt, yumurta akı eklenip,karıştırılır.Alabildiğince un ve tuz eklenip ,kulak memesi yumuşaklığında yoğrulduktan sonra 7 bezeye ayrılır.Her beze olabildiğince ince açılıp üzerine erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürülür.Karşılıklı kenarlar üst üste gelecek şekilde kapanıp ,zarf şekli verilir.Dört köşesine harç koyup hamurların uçları üçgen şeklinde ortaya katlanır.Hamur üçgenlere kesilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerine kalan yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder