28 Kasım 2014 Cuma

SPİDERMAN PASTA


MALZEMELER

PANDİSPANYA
4 Yumurta
20 Gr Fo marka ovaleks (1 yemek kaşığı)
125 Gr toz şeker
180 Gr un
1 Çay bardağı su
1 Vanilya
1 Kabartma tozu


Kreması İçin:

500 Ml Süt
1 Yumurta sarısı
1 Su bardağı toz şeker
3 Kahve fincanı un
1 Vanilya

İç Malzemesi:

3 Adet muz
1 Çay bardağı damla çikolata
1 Çay bardağı süt


Üstü İçin:

1 paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Renkli şeker hamurları

YAPILIŞI

Pandispanya malzemelerinin hepsini bir kaba koyup mikserle 15-20 dakika mikserle ilk önce düşük hızda sonra yüksek hızda çırpılır. 22 cm çemberde 160 dereceli fırında pişirilir.Soğuduktan sonra  3 kat kesilir.Kreması için tencereye yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyip çırpıyoruz un ekleyip yavaş yavaş süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Kaynamaya başlayınca vanilya ekliyoruz .Soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra 2 yemek kaşığı krem şanti ekleyip  çırpıyoruz. Pandispanya' nın ilk katını sütle ıslatıp sonra kremayı sürüp üzerine muz parçalarını ve damla çikolata serpiyoruz. Bu işlemi 2 ve 3. kata  uyguluyoruz.Kalan krem şantiyi pastanın her tarafına sürüp buzdolabında bekletiyoruz.Şeker hamuruyla pastamızı kaplayıp şekil veriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder