29 Kasım 2014 Cumartesi

ZEYTİNLİ ÇİÇEK POĞÇA


MALZEMELER

125 Gr Tereyağı
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Çorba kaşığı sirke
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


Üstü İçin

1 Çay bardağı zeytin
1 Çay bardağı galete unu
1 Çay bardağı su

İçi İçin

 200 Gr Beyaz peynir



YAPILIŞI

Yoğurma kabın içine tereyağ,sıvı yağ yumurta,sirke ve tuzu koyup karıştırıyoruz.Un ve kabartma tozunu eledikten sonra yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapıp elimizle açıp içine beyaz peynir koyup yuvarlıyoruz.Parmağımızla ortasına bastırıyoruz. Makasla kenarlarını kesiyoruz .İlk önce suya daha sonra galete ununa bulayıp tepsiye diziyoruz.Ortasına zeytin koyup 170 dereceli fırında 35 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder