29 Kasım 2014 Cumartesi

KURŞUN AŞI ÇORBASI (KAYSERİ )




MALZEMELER

1 Adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Adet limon suyu
Yeterince pul biber,nane
1 Su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 Su bardağı haşlanmış nohut
1 Adet et suyu tablet


Köftesi İçin:
1 Su bardağı ince bulgur
1-1,5 Su bardağı un
1 Adet kuru soğan
1 Adet yumurta
Tuz

YAPILIŞI

Köfteler için; bulgur yıkanıp,un,tuz,yumurta,ve soğan rendesi ile iyice yoğrulur.Nohut büyüklüğünde köfteler yapılıp,unlanmış tepsiye atılarak dinlendirilir.Bir tencerede ince kıyım soğan tereyağında pembeleştirilip,üzerine salçalar,nane ve pul biber eklenerek kavrulur.Üzerine yeterince  su mercimek nohut ve limon suyu eklenip kaynatılır.Kaynamaya başlayınca köfteler eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder