12 Aralık 2014 Cuma
HÜNKAR BÖREĞİ
MALZEMELER
1 Kg yufka
1 Kg patlıcan
1 Adet kuru soğan
100 Gr tereyağı
250 Gr kıyma
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Üzeri için
1 Adet yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI
Patlıcanlar birkaç yerinden çatalla delinip, közlenir.Kabukları soyulup ufak ufak doğranır.İnce kıyım soğan tereyağında pembeleştirilip üzerine kıyma ilave edilerek kavrulur.Kıyma tane tane olunca patlıcan ve baharatlar eklenip karıştırılır.Yufkalar üst üste tezgaha yayılıp 4 eşit parçaya kesilir.Uzun kenar boyunca iç yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Yufkalar gül böreği şeklinde kıvrılarak yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.(Patlıcanlar közlenip soyulduktan sonra limonlu suya koyulursa rengi kararmaz ve daha beyaz olur.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder