12 Aralık 2014 Cuma

HÜNKAR BÖREĞİ


MALZEMELER

1 Kg yufka
1 Kg patlıcan
1 Adet kuru soğan
100 Gr tereyağı
250 Gr kıyma
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon


Üzeri için
1 Adet yumurta sarısı
Susam


YAPILIŞI

Patlıcanlar birkaç yerinden çatalla delinip, közlenir.Kabukları soyulup ufak ufak doğranır.İnce kıyım soğan tereyağında pembeleştirilip üzerine kıyma ilave edilerek kavrulur.Kıyma tane tane olunca patlıcan ve baharatlar eklenip karıştırılır.Yufkalar üst üste tezgaha yayılıp 4 eşit parçaya kesilir.Uzun kenar boyunca iç yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Yufkalar gül böreği şeklinde kıvrılarak yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar  pişirilir.(Patlıcanlar  közlenip soyulduktan sonra  limonlu suya koyulursa rengi kararmaz ve daha beyaz olur.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder