6 Eylül 2015 Pazar

DAMLA SAKIZLI BÖĞÜRTLENLİ MUHALLEBİ








MALZEMELER

500 Ml süt
100 Gr toz şeker
80 Gr un
80 Gr tereyağı
2Gr damla Sakızı Dövülmüş Yada (Yarım paket damla sakızlı vanilya)



Sosu İçin:

150 GR böğürtlen komposto
50 Gr toz şeker
1 Gr kristal vanilya
1 Adet çubuk tarçın





YAPILIŞI

Tereyağını eritip unu yağa yedirin.Sütü ilave edin,dövülmüş damla sakızını ekleyin.Toz şekeri ve vanilyayı ekleyin.Kaynayana kadar karıştırın ve kenara alın.Oda sıcaklığında arada bir karıştırarak soğutun.Kaselere boşaltın.Üzerini Cook streç film ile kapatıp buzdolabına koyun.

Kompostoyu şeker ve baharatlarla ocakta 15 dakika kaynatın.Soğuduktan sonra içinden baharatları alın el blend.erda çekin.Tel süzgeçten süzün.Hazırladığımız sakızlı muhallebinin üzerine dökerek servis edin.







1 yorum: