1 Litre süt
1 Çay bardağı REİS pirinç
1 Su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 Yemek kaşığı nişasta
200 Ml krema
1 Paket vanilya
Yarım çay kaşığı damla sakızlı vanilya
Üzeri İçin
Tarçın
YAPILIŞI
Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün.Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.Üzerine sütü ilave edip kaynayana kadar pişirin.Kaynayınca şekeri ilave edip karıştırın. Bir kasede nişastayı üzerini geçicek kadar su koyup eritin. Yavaş yavaş kaynayan tencereye katıp hızlıca karıştırın. Vanilya ve damla sakızını ilave edin.Son olarak kremayı ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Kaselere paylaştırın.Üzerine tarçın serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder