27 Kasım 2014 Perşembe

CEVİZLİ BAKLAVA


MALZEMELER

1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Yumurta
1 Tutam tuz
Alabildiği kadar un


Üzeri İçin:
1 Paket margarin
1,5 Çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti:

5 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su

Açmak İçin:
500 Gr Nişasta

Ara Malzeme:
Yarım kilo ceviz


YAPILIŞI:
Karıştırma kabın içerisine yumurta yoğurt süt sıvı yağ limon suyu konup 2-3 dakika çırpılır.Sonra alabildiği kadar un eklenip yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamur 30 dakika dinlendirilir.Dinlendirilen hamur uzun rulo şeklinde yuvarlanıp 4' e bölünür.Dörde bölünen parçanın her biri on parçaya bölünür.Bezeler tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Açılan hamur 10 ar şekilde aralarına nişasta serpilerek fırın tepsisi büyüklüğünde açılır.Tepsi yağlanıp yirmi kat yerleştirilip üzerine ceviz serpilir.Diğer yirmili katta açılıp tepsiye yerleştirilir. Baklava şeklinde dilimlere ayrılır.Margarin eritilip soğutulur.Sıvı yağ  hamurun üzerine gezdirilir.Daha sonra ılıtılmış margarin gezdirilir.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verilir.20 dakika sonra fırının ısısı 150 düşürülüp pişirilir.Şerbeti su ve şeker karıştırılıp ocakta 15-20 dakika kaynatılır.Tatlı sıcak şerbet soğuk olarak tatlının üzerine dökülür.İki saat dinlendirilip servise sunulur.

1 yorum:

  1. ben elle açmaya hiç cesaret edemedim.ama baklava yufkası ile sık sık yapıyorum.son yaptıgım tarifte yine aynı.http://tuzluvesekerli.blogspot.com.tr/2014/11/brownili-baklavaya-ne-dersiniz.html ellerine saglık.

    YanıtlaSil