18 Kasım 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI ARAP USULÜ PATLICAN



MALZEMELER

3 Adet patlıcan
2 Adet kırmızı biber
2 Adet yeşil biber
6 Adet domates
1 Tatlı kaşığı toz şeker
2 Orta boy soğan
8 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çay bardağı ravika riveria zeytinyağı
6 Dal maydanoz


YAPILIŞI

Patlıcanların kabuklarını soyup ortadan uzunlamasına kesip parçaların ortasından doğrayıp
tuzlu suda bekletiyoruz. Tavaya yağı koyup patlıcanların suyunu sıkıp hafif kızartıyoruz.Tabağa alıyoruz.  Kırmızı  ve yeşil biberleri doğruyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz.Soğanları piyazlık şekilde sarımsakları minik küp şeklinde doğruyoruz. Tencereye tavadaki yağdan 1 kaşık alıyoruz  soğanları ve sarımsakları  atıp karıştırıyoruz kokusu çıkana kadar kırmızı, yeşil biberleri atıyoruz karıştırıyoruz. Domatesleri ekliyoruz tuz ve toz şekerini katıyoruz.Üste patlıcanları koyup tenceremizin kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek ateş kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz.Üzerine maydanoz konularak servis yapılır.

2 yorum: