15 Aralık 2014 Pazartesi

OSMANLI ÇORBASI



MALZEMELER

100 Gr kemiksiz dana eti veya kıyma
10 Adet mantar
1  Yemek kaşığı domates salçası
1,5 Su bardağı kıyılmış ıspanak
3 Yemek kaşığı tepeleme un
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Litre et suyu
Tuz
Karabiber



Üzeri İçin
2-3 Dal taze soğan


YAPILIŞI

Küçük küçük doğranmış etler  5 su bardağı su ile haşlanıp suyu süzülüp ayrıldıktan sonra bir kaşık tereyağında kavrulur. Başka bir tencerede kalan tereyağında ince kıyım mantar ve ıspanaklar suyunu salıp da çekinceye  dek sotelenir.İçine ılık suyla ezilmiş salça,rendelenmiş domates ve un ilave edilerek kavrulur.2-3 dakika sonra et ,et suyu  ve baharat da eklenerek kıvama gelinceye dek yaklaşık 25 dakika pişirilir.Üzerine ince kıyım taze soğan serpilerek sıcak servis yapılır.




2 yorum:

  1. Mantar ve et suyu güzel bir lezzet veriyor olmalı. Kulağa hoş geliyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Deniz hanım tadı şahane oluyor denemenizi tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil