16 Eylül 2015 Çarşamba

FRAMBUAZLI TURUFF




MALZEMELER

200 Gr bitter çikolata
200 Ml sıvı krema
2 Paket kakaolu kek
2 Kaşık Frambuaz jöle

Dış Kaplama İçin

100 Gr toz yeşil fıstık
100 Gr fındık tozu
100 Gr hindistan cevizi
100 Gr siyah beyaz granül çikolata
50 Gr kakao


YAPILIŞI

Sıvı krema benmari usulü ısıtılır.Bitter çikolata rendelenip kremaya eklenir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılıp ateşten alınır.Oda ısısına geldiğinde kakaolu kek parçalanarak içerisine konur. Frambuaz jöle eklenir.İyice karıştırılır.Buzdolabında bir gece derin dondurucuda  3-4 saat bekletilip çıkarılır.Ceviz büyüklüğünde yuvarlak parçalara ayrılarak yuvarlanır.Fındık tozu ,toz yeşil fıstık hindistan cevizi kakao pirinç patlağı ,bisküvi tozu ve granül çikolataya her tarafı batırılıp servis edilir.

4 yorum:

  1. Bayılırım trufa. Özellikle fıstık mantolu.
    Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım trufa. Özellikle fıstık mantolu.
    Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. ay nefis olmuş nefis bayıldım eline sağlık :-))

    YanıtlaSil