18 Mart 2016 Cuma
HİCOLİVEOİL İLE PORTAKALLI AYVALI KEREVİZ
Hicoliveoil
www.hicoliveoil.com İzmir Urla İlçesi Bademler Köyü yamaçlarında yetişen zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerden erken hasat edilip soğuk sıkım yapılmıştır.
Zeytinyağ beslenmemizde önemli bir yer tutar.Sağlıklı yaşamda sofralarımızdan eksik etmemek gerekir.
Zeytinyağı alırken şeffaf ,plastik şişelerde almamaya çalışın.Ağızda meyvemsi tat vermeli ve bitişte boğazda yakıcılık hissi vermeli. 1 senede tüketilmesi gerekiyor.
MALZEMELER
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy ayva
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy portakal
3 Yemek kaşığı www.hicoliveoil.com Hicoliveoil
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
YAPILIŞI
Kereviz,havuç ve ayvayı kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz.Kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye Hicoliveoil ve soğanları koyup karıştırıp tuz ekliyoruz. Doğradığımız sebzeleri ekleyip karıştırıyoruz. Portakalın suyunu sıkıp yaklaşık 1 bardak portakal suyunu ekleyip bir tatlı kaşığı şeker ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder