24 Şubat 2017 Cuma

DAMLA SAKIZLI AYVALIK KURABİYE



MALZEMELER

125 Gr margarin yada tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta sarısı içine akı üzeri için
1 Paket damla sakızlı vanilya
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Un


Üzeri İçin

Yumurta akı
Susam



YAPILIŞI

Margarin ,sıvı yağ, süt,yumurta sarısı,vanilya ve damla sakızlı vanilya konulup yoğurulur.Un ilave edilir Kabartma tozu eklenir yoğurmaya devam edilir.Tepsiye yağlı kağıt serilir.Şekil verilip ilk önce yumurta akına bulayıp sonra susama batırılır tepsiye dizilir.175 dereceli fırında 30-35 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder