13 Kasım 2014 Perşembe

SALATALIKLI PATATES MEZESİ

MALZEMELER

9-10 Adet Büyük boy patates
3 Adet Salatalık
1,5 Adet Limon Suyu
Yeterince zeytinyağı
Yeterince Tuz

Üzeri İçin:

400 Gr Süzme yoğurt
2 Su bardağı yoğurt
4-5 Diş sarımsak
Yeterince tuz
Pul biber
Nane

YAPILIŞI

Patatesler haşlanıp soyulduktan sonra iyice ezilir. Salatalıklar soyulup rendelendikten sonra suyu iyice sıkılıp, patateslere karıştırılır.Yeterince tuz, limon suyu ve zeytinyağı  ilave edilir.Dövülmüş sarımsak ve tuz ile karıştırılan yoğurdun yarısı patates ile karıştırılarak borcamın dibine yayılır.Üzerine kalan yoğurt ile kaplanıp, nane ve pul biber ile süslenerek servis yapılır.

2 yorum: